Wat een dag, wat een week. Ik verveel me echt sinds ik een week geleden rugklachten heb gekregen. Wortels trekken in de tuin, nooit doen! Mn RI gewricht is beschadigd en ik heb spit. Het gevolg is, slecht lopen, slecht kunnen zitten en vooral geen rare bewegingen maken.

Het probleem is dat ik nu niks kan doen in de tuin, wat mijn grote afleiding was de laatste tijd. Ik kon daar echt even ontspannen na de EMDR sessies, na de hulpverlening thuis die me in mijn hoofd laten graven en naast mijn OCD op zich.  Daar komt bij dat ik door een foutje in anticonceptie al 25 dagen ongesteld ben. Fysiek dus niet fit.

Mijn fysiotherapeut vroeg me vandaag wat ik overdag deed. Wat een goede vraag..want, ik werk immers niet..tsja, aan mezelf. Ik ben een streber en ik wil gewoon een doel hebben. Ik heb momenteel geen doel (anders dan geestelijk gezond worden) en dat frustreert me enorm. Vroeger sporte ik altijd, ik was druk en had een sociaal leven. Wat een ander leven heb ik nu..meestal leg ik me er bij neer maar vandaag lukt me dat even niet. Ik ben niet blij. Doen wat me gelukkig maakt, bijvoorbeeld werken met dieren of in de natuur (behalve eigen tuin) durf ik niet vanwege mijn smetvrees..

Daarbij zie ik om me heen vriendinnen fotos posten van bruiloften, babys etc. Dan denk ik wauw..die hebben gewoon doorgeleefd in de jaren dat ik stil stond en nu zijn ze hier!

Natuurlijk gaan er dingen goed. Ik werk aan mezelf en ik heb een lieve vriend en een lieve familie. We hebben geen rustig leven maar daar zijn we blij mee. We ervaren het leven als een feest of als een beproeving.

Ondertussen merk ik ook steeds op dat een kriticus in mijn hoofd zit, die altijd alles beter wil. Dat maak ik ook weer op uit deze blog..

Ik voel me zo rot omdat ik geen afleiding kan zoeken in fysieke dingen. Ik merk wat niet lukt en waar ik momenteel sta. Daardoor voel ik ook extra wat ik mis. Mijn oude leven..

Morgen weer een nieuwe dag, met een nieuwe kans en hopelijk een grote lach.

Liefs, o

 

 

Categorieën: Geen categorie

Corita

21 jaar leven met een angststoornis. Mijn verhaal.

Geef een reactie

Assign a menu in the Right Menu options.
%d bloggers liken dit: