Lieve Volgers,

Sorry dat ik gister niks van me heb laten horen. Het was een drukke en zware dag. I’m back now!
Liefs, Corita

Durven te dromen versus durven te hopen.
Verleden week vroeg iemand mij” Corita, durf jij nog te dromen?”
Ik zei ja, maar kwam er al gauw achter dat ik durf te hopen. Het is niet hetzelfde. Hoop is een onzekere verwachting dat een bepaalde gewenste gebeurtenis uitkomt. Zo hoop ik van harte dat mijn dwang ooit overgaat. Ik hoop dat ik een gezin krijg (ooit) , ik hoop dat ik passend werk kan vinden en ik hoop dat ik mijn omgeving ooit minder ga belasten.

Met dromen schep je een wereld die anders is dan de werkelijke wereld. Dat doe ik niet vaak meer. Vroeger droomde ik er van dat ik politieagente was, ik droomde dat ik de wereld zou verbeteren. Ik durf dit niet zo goed meer, omdat mijn problemen zo groot zijn dat ik al blij ben met een kleine verbetering in het dagelijks leven. Dromen vond ik niet realistisch.

Nu ik er over nadenk, besef ik dat het echt zonde is dat ik mezelf niet toesta te dromen. Door te dromen kan ik weer zien wat ik eigenlijk diep van binnen wil in het leven. Daarnaast kan ik hopen dat die dromen ooit uitkomen. Maar potentie zien in mezelf is nu wel belangrijk.

Vanaf vandaag ga ik daarom iedere dag een droom opschrijven voor mezelf. Mijn droom op dit moment is een woning kopen buiten de stad, met een heleboel dieren. Een grote tuin waar ik in de zomer kan zitten en nieuwe vrienden die over de vloer komen.

Gun jezelf te dromen 🙂 Ook als het tegenzit

Liefs,

Categorieën: Leven in angst

Corita

21 jaar leven met een angststoornis. Mijn verhaal.

2 reacties

Hendrik Maria · 22 januari 2018 op 14:45

Corita! Wat zeg je dat goed. En ook je dromen klinken hoopvol. Realistisch. Ik hoop met jou dat je van: leven IN angst kunt gaan naar:leven MET angst. Dat is minder bedreigend en geeft kans aan je dromen

Daisy · 20 maart 2018 op 19:06

Mooi:)!

Geef een reactie

Assign a menu in the Right Menu options.
%d bloggers liken dit: