Zelf medicatie stoppen? Niet doen

Lieve allemaal,

Ik heb in de loop van de jaren aardig wat medicatie versleten. Momenteel zit ik aan venlafaxine, 150mg. Medicatie is heel fijn en ik zou nu niet zonder kunnen. Het remt mijn paniek en daardoor is mijn leven leefbaarder. Ik ben zelf een aantal keren gestopt zonder te overleggen, omdat ik het vervelend vond om ze te slikken. Ik weet niet precies waarom, ik denk omdat ik vond dat ik zonder moest kunnen. Maar dat zelf stoppen,  dat was nooit succesvol.

Medicatie geeft vaak bijwerkingen in de opstartfase.. Als je zelf stopt zonder af te bouwen, kan je allemaal vervelende lichamelijke sensaties krijgen waar je niet op zit te wachten.

In mijn geval: hartkloppingen, zweten, draaierigheid, misselijkheid, dromen en extra angst. Stop daarom nooit zonder te overleggen met je huisarts of psychiater!

Ik neem ze nu altijd op een vast tijdstip. Want ik heb gemerkt dat onregelmatig slikken ook al kan zorgen voor meer onrust.

Tot volgende keer!

Oja: mijn blogs zijn eind maart ook te volgen op www.hersenstichting.nl!


Corita

21 jaar leven met een angststoornis. Mijn verhaal.

Geef een reactie

Assign a menu in the Right Menu options.
%d bloggers liken dit: